Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

A meggy felhasználása és gyógyhatásai

Megyeri Szabolcs
2015. 12. 17. 13:00:00

Imádom a meggyet és kivétel nélkül mindent, ami belőle készül. Sokáig szüretelhető, így szerencsére mindig van időm kifundálni, hogyan is használjam fel a bőséges termést. Befőzve is hosszú időn keresztül eltartható, de magozás után lefagyasztva még télen is könnyen összedobható belőle nagy kedvencem, a gyümölcsleves, illetve húsokhoz pompásan passzoló szószok és öntetekAszalással is tartósítható télire, számos recepthez, ínycsiklandó desszerthez is felhasználható.

A fanyarkás ízű gyümölcs vitaminokban gazdag, gyógyhatása régóta ismeretes. Fontos jellemzője, hogy kisebb fa is nevelhető belőle, így nem okoz gondot a felső ágakon termő gyümölcsök szüretelése sem. Igénytelen növény, szinte bármely talajon megél, jól viseli a téli hidegeket is. Nem túl vízigényes, de a rendszeres öntözést meghálálja.

Ültetéskor bátran ajánlom a Dolce Vital általános földkeverék használatát, mely facsemeténk számára biztosítja a megfelelő szerves- és ásványi anyag utánpótlást.
  

Tartalomhoz tartozó címkék: kertészeti tanácsok meggyfa