Imádom a meggyet és kivétel nélkül mindent, ami belőle készül. Sokáig szüretelhető, így szerencsére mindig van időm kifundálni, hogyan is használjam fel a bőséges termést. Befőzve is hosszú időn keresztül eltartható, de magozás után lefagyasztva még télen is könnyen összedobható belőle nagy kedvencem, a gyümölcsleves, illetve húsokhoz pompásan passzoló szószok és öntetek. Aszalással is tartósítható télire, számos recepthez, ínycsiklandó desszerthez is felhasználható.
A fanyarkás ízű gyümölcs vitaminokban gazdag, gyógyhatása régóta ismeretes. Fontos jellemzője, hogy kisebb fa is nevelhető belőle, így nem okoz gondot a felső ágakon termő gyümölcsök szüretelése sem. Igénytelen növény, szinte bármely talajon megél, jól viseli a téli hidegeket is. Nem túl vízigényes, de a rendszeres öntözést meghálálja.
Ültetéskor bátran ajánlom a Dolce Vital általános földkeverék használatát, mely facsemeténk számára biztosítja a megfelelő szerves- és ásványi anyag utánpótlást.